aca-bullet accreditation-arb accreditation-cline accreditation-iip accreditation-riba burger email-box facebook-box facebook google-plus info linkedin-box linkedin mail play search telephone twitter-box twitter vcard youtube

Browning street


  • ClientIninaa and Ibiye Camp
  • Local authorityLB of Southwark
  • Construction cost£0.7m
  • Statusplanning approved 2016

Artist residence


The site is located on the corner of Morecambe Street and Browning Street in Walworth. The scheme consists of two houses with integral studio space at ground floor.


The street elevations onto Browning Street will have an elongated brown brick façade onto which bespoke metal patterned decorative panels by the sculptor Sokari Douglas Camp CBE .


The brickwork onto the garden will be a contrasting white brick with a pattern created with glass blocks. Climbing plants will then be encouraged to grow over this facade, forming a green wall. The building wall along Morecambe Street has been extended to frame the mature fig and cherry trees in the garden beyond, and add prominence to the corner elevation.